Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Trein

Het Vrijthof ligt op loopafstand van station Maastricht. De NS zet extra lange treinen in om alle bezoekers naar Maastricht te vervoeren en na afloop weer veilig naar huis te brengen. Ook op station Maastricht worden extra voorzieningen getroffen voor een vlotte doorstroom.

Let goed op de omroepberichten en de informatieborden op het station in Maastricht.

Plan je reis op www.ns.nl

Bus

Op de website van Arriva (www.arriva.nl/limburg) kun je onder ‘reisinformatie / omleidingen en stremmingen’ informatie verkrijgen over de omleidingen en eventuele extra bushaltes.

Plan je reis op www.9292ov.nl

Taxi

Er zijn taxistandplaatsen voor het Museum aan het Vrijthof (Spaans Gouvernement) ter hoogte van de hoek Vrijthof Zuid/Bredestraat en aan de Kommel.

Eigen vervoer (auto of bus)

Kom je met de auto of de bus, parkeer dan aan de rand van de stad. Er zijn drie Park & Walkterreinen vanaf waar je in 10 minuten in het centrum bent. Zorg wel voor een BOB!

Voor touringcars zijn er ook enkele parkeerlocaties beschikbaar.
Houd er rekening mee dat er werkzaamheden aan de A2-ondertunneling plaatsvinden. Houd rekening met eventuele omleidingsroutes. Sowieso zal druk zijn in de binnenstad. Houd de informatieborden (parkeerinformatiesysteem) langs de invalswegen rondom de stad goed in de gatenhouden.

Alle informatie over de bereikbaarheid van de stad vind je ook op www.maastrichtbereikbaar.nl

Fiets

De fietsenrekken op het Vrijthof zullen tijdens het evenement niet bereikbaar zijn. We verzoeken jullie ook om geen fietsen in de openbare ruimte te plaatsen. Fietsen kunnen in de bewaakte stallingen onder het Vrijthof, de Kesselskade en de Markt worden gestald. Bij grote drukte zal tevens een extra bovengrondse rijwielstalling op de Markt worden opgebouwd.