background

Sjeng Kraft Kompenei schenkt 33.333 euro aan ouderen in Limburg

Geplaatst op: 08-11-2018
De Sjeng Kraft Kompenei, organisator van onder andere de11devande11de in Maastricht, doneert het komende carnavalsseizoen een bedrag van 33.333 euro ten behoeve van carnavalsactiviteiten in verpleeg- en verzorgingstehuizen in Limburg. Dit maakten zij vandaag bekend in Zorgcentrum De Beerendonck in Venlo.

Wat houdt deze donatie precies in?

Limburg telt 132 verpleeg- en verzorgingstehuizen. We kunnen niet alle tehuizen bedienen, dus we maken een weloverwogen afweging, rekening houdend met spreiding in de provincie en verdeeld over de diverse zorginstellingen.

44 tehuizen krijgen een tegoed van 750 euro. Met dit geld mogen de verzorgingstehuizen een carnavalsmiddag organiseren. Van dit geld kunnen ze bijvoorbeeld een artiest boeken en eventueel een vat bier en nonnevotten bestellen. Er wordt geen contant geld uitgedeeld.
De tehuizen kunnen de kosten declareren bij de Sjeng Kraft Kompenei.

Het bedrag van 33.333 euro wordt tussen 11 november 2018 en de carnaval 2019 uitgekeerd.

Waarom deze doelgroep?

Door de bezuinigingen in de zorg gaan activiteiten zoals een carnavalsmiddag steeds vaker verloren. De Sjeng Kraft Kompenei zet zich in om Limburgs grootste cultuurgoed, de vastelaovend, te behouden en hoopt met deze bijdrage in elk geval het aankomende carnavalsseizoen voor een vrolijke noot in deze tehuizen te zorgen.

< terug naar het overzicht

Goede doelen

De Sjeng Kraft Kompenei is een stichting zonder winstoogmerk. Wel hanteert de Sjeng Kraft Kompenei een garantievermogen, dus een vast bedrag wat minimaal op de rekening moet staan voor het geval zich rondom de11devande11de onvoorziene omstandigheden voordoen en het evenement geen doorgang kan vinden. Het bedrag wat over blijft, komt ten goede van goede doelen die verband houden met de doelen van de stichting, namelijk het behoud van het authentieke en kwalitatieve Limburgse carnavalslied en Limburgs grootste cultuurgoed, de vastelaovend.

Dit is de eerste keer dat de Sjeng Kraft Kompenei een dergelijke donatie doet. Deze donatie staat los van het vorig jaar opgerichte GoedeDoelenFonds Sjeng Kraft.


Hoofdsponsoren