background

Sjeng Kraft Kompenei brengt eigen unieke betaalmunt uit

Geplaatst op: 05-11-2018
De Sjeng Kraft Kompenei gaat dit jaar tijdens de11devande11de voor het eerst werken met een geslagen munt als betaalmiddel, en niet zomaar een. De munt krijgt namelijk aan één kant een herkenbare afbeelding die met de Sjeng Kraft Kompenei te maken heeft en de andere kant wordt bedrukt met de LVK-winnaar van het betreffende jaar. Dit jaar staan Spik&Span dus vereeuwigd op deze munt. Op die manier is de munt zowel een leuk aandenken voor de bezoeker van ons evenement maar ook voor de vele LVK-fans in onze provincie.

Goud & zilver

Er komen twee varianten: een gouden en een zilveren munt. De gouden munt heeft een waarde van 10 euro, de zilveren van 2,50 euro. De munten gelden dus als betaalmiddel tijdens de11devande11de.

Jubileumjaar

De geslagen munt wordt in elk geval de komende vier jaren gebruikt, met elk jaar dus een nieuw uiterlijk. In 2021 bestaat de Sjeng Kraft Kompenei 2x11 jaar en in dat jubileumjaar wordt ook een boekje uitgebracht waar de echte carnavalist of juist de fanatieke muntenverzamelaar deze verschillende munten in kan bewaren. Oftewel, een mooi collectorsitem!

< terug naar het overzicht

Waar zijn de munten te verkrijgen?

De munten zijn tijdens de11devande11de aan de kassa’s op en naast het Vrijthof te krijgen.
De munt is alleen geldig tijdens de11devande11de in het jaar dat de betreffende munt wordt uitgebracht.

Na de11devande11de is er ook een mogelijkheid om een setje te bestellen. Meer informatie hierover volgt na de11devande11de op de website van de Sjeng Kraft Kompenei: wwww.sjengkraftkompenei.nl

Let op: er zijn slechts 5000 gouden munten geslagen, dus daarbij geldt op=op!


Hoofdsponsoren