background

Ludy van Dijk wint De Sjeng 2015

Geplaatst op: 24-10-2015
Ludy van Dijk is vandaag uitgeroepen tot winnaar van De Sjeng 2015.

De accordeonist van de Fiësta's krijgt de prijs voor zijn hele oeuvre en was een van de oogappels van Sjeng Kraft. Hij speelt al vanaf 5 jarige leeftijd accordeon en heeft aan diverse concoursen in Nederland en België meegedaan waar hij verschillende malen kampioen is geworden. Ludy is naast accordeonist ook zanger, componist en tekstschrijver voor diverse Limburgse artiesten. Samen met Lou Clermonts vormt hij al meer dan 30 jaar het duo ‘De Fiësta's’. De cd Accordeon Souvenirs uit 1998 is nog samen met Sjeng en latere Sjeng-winnaar Joep Servais tot stand gekomen.

De Sjeng is een hommage aan de naamgever van de Sjeng Kraft Kompenei. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een beeldje van kunstenaar Ton Wouters. De Sjeng wordt jaarlijks toegekend aan een beeldbepalende accordeonist uit Limburg, afwisselend als aanmoedigingsprijs voor jonge talenten en -in het geval van Hermkes- als oeuvreprijs.

De officiële uitreiking van De Sjeng 2015 vindt plaats tijdens de opening van het carnavalsseizoen, de11devande11de, op het Vrijthof in Maastricht.

< terug naar het overzicht


Hoofdsponsoren