background

De11devande11de voor de 11de keer op het Vrijthof!

Geplaatst op: 05-11-2015
Volgende week woensdag staat in Maastricht alweer de 16e editie van de opening van het Limburgse Vastelaovesseizoen op de agenda. Na de eerste vijf edities op het Onze Lieve Vrouweplein, vindt de11devande11de dit jaar voor de 11de keer plaats op het Vrijthof. Een dag van tradities, maar ook vol verrassingen!

Aftellen

We starten ook deze editie natuurlijk weer met het aftellen tot 11.11 uur, waarna de lucht vol confetti zal kleuren en we samen met Ivo van der Bijl het Limburgs volkslied zingen. Vervolgens zal tot 20.00 uur weer een keur aan Limburgse artiesten het podium betreden.

Nieuwe gezichten

Dit jaar staat onder andere DJ Leopold op het podium. Hij heeft, op verzoek van de Sjeng Kraft Kompenei, drie Limburgse Vastelaoveshits van een dancebeat voorzien. Ook zaate herremenie De Pottemennekes betreedt voor het eerst onze bühne, samen met Ziesjoem! zullen zij een optreden verzorgen. Dit jaar zal ook presentator Henk Hover zijn muzikale kwaliteiten laten zien; hij treedt samen op met Averegs.

Bekende gezichten

Natuurlijk mogen de bekende gezichten ook niet ontbreken op de11devande11de: Beppie, Big Benny, La Bamba, W-Dreej, Kartoesj, Dieter Koblenz, Ziesjoem, Spik & Span, Janse Bagge Bend, Promilaasj, Marleen Rutten en vele, vele anderen...

< terug naar het overzicht

De Sjeng

Vast onderdeel van de11devande11de is de uitreiking van De Sjeng. Dit jaar gaat deze oeuvreprijs naar accordeonist Ludy van Dijk uit Maastricht. Na de uitreiking van de prijs zal Ludy als winnaar traditiegetrouw zijn versie van "Iech bèn zoe verleef" ten gehore brengen.

Afsluiting

De Sjeng Kraft Kompenei, organisator van de11devande11de, is opgericht in 2000 en wil de herinnering aan Sjeng Kraft, componist, tekstschrijver, arrangeur en accordeonist, levend houden. Vaste afsluiter van de11devande11de is dan ook Beppie die een ode aan haar vader Sjeng brengt met het nummer "Heer späölde accordeon".


Hoofdsponsoren